Δράσεις

Η Ομάδα ΑΝΤΙσώματα στην ΠΑΡΑπληροφόρηση συμμετέχει σε ενημερωτικές & εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο να κινητοποιήσει την Κυπριακή κοινωνία και ειδικότερα την μαθητική κοινότητα, για το έργο και τους στόχους του: την ευαισθητοποίηση και την αντίσταση στην παραπληροφόρηση.

Ενημερωτική Ημερίδα Παγκύπριας Σχολής Γονέων

Η Παγκύπρια Σχολή Γονέων διοργάνωσε Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα:  «Μαθαίνουμε εξ αποστάσεως με Ασφάλεια» την  Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020. Στο συνέδριο παρουσιάστηκε το έργο ΑΝΤΙσώματα στην ΠΑΡΑπληροφόρηση από τον κ.Θανάση Χατζηλάκο, καθηγητή Πληροφοριακών Συστημάτων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα «Αλήθεια: Από το ‘πού είναι’ στο ‘πώς την αναζητώ’. Η πρόκληση της παραπληροφόρησης στο Διαδίκτυο». Επίσης, μια ακόμα πού ενδιφέρουσα παρέμβαση ήταν του κ. Άρη Λούβρη, Εθνικού Συντονιστή Ελλάδος για το eSafety Label, με θέμα: «Καλές πρακτικές για γονείς, αναφορικά με την ασφαλή αξιοποίηση του Διαδικτύου κατά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση». Στο τέλος της δράσης ακολούθησε συζήτηση με τους περισσότερους από 80 συμμετέχοντες.

ΡΙΚ – Εκπομπή “Βήμα στους Γονείς”

ΡΙΚ, 25/11/2020

Η εκπομπή ‘Βήμα στους γονείς’ του Πρώτου Προγράμματος του ΡΙΚ φιλοξένησε τον καθ. κ.Θανάση Χατζηλάκο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που συμμετέχουν στο έργο «“Aντισώματα στην Παραπληροφόρηση”: Μαθητές και Δημοσιογράφοι Εκπαιδεύονται Εκπαιδεύοντας». Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή εδώ .

Το ‘Βήμα στους γονείς” είναι το ραδιοφωνικό βήμα της Παγκύπριας Σχολής Γονέων μέσω του ΡΙΚ, όπου κάθε εβδομάδα πραγματεύεται θέματα που αφορούν τον γονεϊκό ρόλο. Η Παγκύπρια Σχολή Γονέων είναι εταίρος στο έργο “ΑΝΤΙσώματα στην ΠΑΡΑπληροφόρηση

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID 2021)

Η Ομάδα έργου συμμετέχει στην δράση που συντονίζει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Η δράση θα λειτουργήσει διαδικτυακά για τους μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου και μέσα στην τάξη για τους μαθητές δημοτικού

Πρόγραμμα της δράσης

Αφίσα δράσης

Δημοσιότητα